ΜΕΛΙ ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ

Σπάνιο και ιδιαίτερο μέλι.Η ανθοφορία της κουμαριάς ξεκινά από τον Νοέμβριο, ενώ τα άνθη της δίνουν γύρη και νέκταρ μέχρι αργά την άνοιξη. Το μέλι κουμαριάς συλλέγεται από τις νεκταροεκρίσεις των ανθέων της , είναι ένα προϊόν με ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού. Έχει χαρακτηριστική, πολύ γεμάτη, υπόπικρη & δυνατή γεύση (που αρέσει σε απαιτητικούς καταναλωτές) έντονο ξεχωριστό γήινο άρωμα και ένα ιδιαίτερο χρώμα ενώ η κρυστάλλωση του πραγματοποιείται πολύ γρήγορα (2 – 4 μήνες από την συλλογή του).  Είναι ιδιαίτερο μέλι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Περιέχει την ουσία Aubutin η οποία καθαρίζει το αίμα και ρυθμίζει το επίπεδο της χοληστερίνης. Περιέχει φυσικές αντιβιοτικές ουσίες σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό από διάφορες ασθένειες. Επίσης χρησιμοποιείται σαν διουρητικό, σαν αντισηπτικό του ουροποιητικού συστήματος καθώς και για λοιμώξεις των βρόγχων. Οι θερμίδες που προσφέρει στον οργανισμό είναι λιγότερες από τα άλλα μέλια λόγω του χαμηλού ποσοστού γλυκόζης, φρουκτόζης, έτσι συνιστάται και σε περιπτώσεις δίαιτας καθώς και για Διαβητικούς τύπου Β΄.

Σύμφωνα με το Institut für Honig – Analytik στη Βρέμη και την Kraft του Μονάχου περιέχει:0,0% σακχαρόζη (κοινή ζάχαρη) 36,1% φρουκτόζη28,9 γλυκόζη1,7% μαλτόζη1% τυρανόζη19,5% υγρασίαph 4,5

Άνθη κουμαριάς!!! Ιανουάριος 2014
Άνθη κουμαριάς!!! Ιανουάριος 2014
Advertisements